Selecteer een pagina

Voor alles wat we te leren of ontwikkelen hebben, doorlopen we verschillende fases.
Interessant is, om je te beseffen waar JIJ staat in ontwikkeling tot hetgeen je wil ontwikkelen.
Enig idee waar jij staat in je Persoonlijke ontwikkeling?

1. Onbewust Onbekwaam
2. Bewust Onbekwaam
3. Bewust Bekwaam
4. Onbewust Bekwaam

Vergelijk het met autorijden:

Als je 14 bent, heb je nog helemaal geen idee wat je allemaal moet kunnen en doen om auto te rijden. (enkele uitzondering natuurlijk)Je bent Onbewust Onbekwaam, fase 1.

Als je 18 bent (tegenwoordig kan het al eerder), ga je voor het eerst achter het stuur van je lesauto zitten en word je je bewust wat je allemaal nog moet leren. Je moet weten waar alle pedalen zitten, leren starten, leren schakelen, alle verschillende versnellingen, in je spiegels kijken, letten op de verkeersregels en ze ook nog toepassen. Gas geven, remmen, je richting aangeven… En bedenk nog 100 dingen over de bediening van de auto etc. Je bent Bewust Onbekwaam, fase 2.

Als je dan je rijbewijs hebt gehaald, ga je veel oefenen. Je kan het inmiddels allemaal, maar je bent er wel continue bewust mee bezig. Waar rijd ik heen, hoe hard mag ik hier, waar zijn de medeweggebruikers, ik geef gas, richting, ik rem. Je bent Bewust Bekwaam, fase 3.

Je hebt inmiddels meer dan 3 jaar je rijbewijs (voor sommigen gaat dit sneller of langzamer), je gaat de deur uit ’s ochtends en voor je het weet, rijd je 200 km en parkeer je in de kleinste gaatjes. Je merkt niet eens meer dat je aan het autorijden bent, je kan andere dingen doen terwijl je ah rijden bent, anticipeert op ander verkeer. Je bent nu Onbewust Bekwaam, fase 4.

Veel mensen die bij mij komen zijn bewust onbekwaam aan het worden. Ze komen uit een fase waarin ze zich niet eens beseften wat de mogelijkheden allemaal zijn. En nu ze voelen dat ze dit willen ontwikkelen, omdat het ze letterlijk verder brengt, weten ze nog niet waar te beginnen. Waar zitten die rem en hoe werkt dat schakelen.

Ik help je de dingen op een rijtje te zetten. Wat zijn de regels en hoe kan je die invullen. Ze gaan er zelf mee oefenen.

De andere helft van de mensen die bij komt zijn al bewust onbekwaam of zelfs bewust bekwaam aan het worden op sommige vlakken. Ze beseffen hierdoor heel duidelijk dat ook zij iemand nodig hebben, die uitlegt HOE het allemaal werkt, WAT er allemaal is en Hoe je dit kan toepassen in het dagelijks leven.

Ik ben heel benieuwd in welke fase jij zit! Reageer hieronder of laat het me weten. Ben je nieuwsgierig naar de verhalen van klanten die al eerder naar mij kwamen, lees dan mij referenties en word Bewust Bekwaam of zelfs Onbewust Bekwaam de fijnste versie van jezelf. Liefs Esther