Selecteer een pagina

Je ligt in bed.. Je bent moe maar kan niet slapen. Je relatie is allang niet meer het plaatje wat je voor jezelf en je liefste had bedacht. Weinig romantiek, liefde soms ver te zoeken, aanraking is ook wel eens beter geweest en de laatste keer dat jullie samen een heerlijke lachbui hadden is niet meer te herinneren. Je begrijpt elkaar vaker verkeerd dan goed…
Je hebt vandaag geschreeuwd tegen je kinderen en je voelt je daar rot over.. Die arme kleintjes, hebben dat helemaal niet verdiend.Maar verdorie, heb jij dit leven zoals je het nu leeft dan verdiend…. Je was gefrustreerd.. Altijd doe jij alles voor anderen en niemand of maar weinig die ook rekening met jou houden. Jij zorgt dat dit gezin draait, dat alles geregeld is, de goede tasjes met de goede spullen, de afspraken bij de fysio, tandarts, de logopedist, iedereen is overal op tijd, jij regelt alles. De kinderfeestjes en de boodschappen, iedere dag wordt er gegeten en draait de wasmachine omdat jij hem aanzet..
Je werk is bij lange na niet zo leuk als je zou willen. Het kost je zoveel moeite om ’s ochtends op te staan en na een haastig ochtendritueel waarin jij voor anderen aan het zorgen bent om goed naar school of hun werk te gaan, sleep je jezelf de dag in.
Natuurlijk ben je hartstikke blij met die mooie kinderen en de dingen die je allemaal wel hebt. Je hebt een dak boven je hoofd, je hebt vriendinnen, vrienden. Je mag niet klagen.. Of wel?

Herken je misschien een paar dingen in het bovenstaande verhaaltje?
Dan heb ik voor jou wat je zoekt.
De formule om tegenslag en mislukking om te zetten in kansen en geluk.
Want het kan allemaal nog erger.. ziektes, depressies, allemaal dingen waar we geen invloed op hebben.
In elke tegenslag schuilt een kans, word je slacht-offer of transformeer je deze vreselijke situatie in een positieve verandering?
Ik bied je de kans om de grootste beïnvloeder in je leven aan te pakken..
Namelijk Jou zelf..

Groei en zelfontwikkeling dus.
En klinkt dat als werken/ moeilijk/ onbereikbaar? Wat als ik zeg dat dat voor Iedereen bereikbaar is. Hiermee neem je het stuur van je leven zelf in handen en heb je controle over je eigen geluk.

Ik bied je een stralende toekomst die je vol zelfvertrouwen tegemoet gaat.
Ik leer je naar jezelf te kijken en leer je begrijpen hoe je je kunt gedragen en daarmee je gelukkig te voelen.Ik leer je om continue jezelf te beïnvloeden en daarmee verantwoordelijk te zijn voor de hoeveelheid geluk in je leven. Ik leer je jezelf begrijpen.

Leren, leren, klinkt ook weer moeilijk.. maar nee, zoals alles, kunnen we door veel te oefenen, bekwaam en zelfs heel goed hierin worden. Vergelijk het maar met autorijden.. Weet je nog toen je 18 was en je eerste rijles nam.. Wat was er veel informatie.. Sturen, gas geven, schakelen, remmen. De verkeersregels kennen, ze ook nog toepassen. In je spiegels kijken, richting aangeven.. pffff ging je dit ooit leren.. en als je het al zou leren, zou je er dan ooit bedreven in raken? Het antwoord.. kijk maar hoe je nu in de auto zit.. Soms zal je niet eens meer nadenken over wat je doet.. auto starten, in je spiegels kijken, achteruit rijden, gas geven. Het gaat nu allemaal “vanzelf”… Zo vanzelf dat je je soms niet eens realiseert dat je aan het autorijden bent.

En zo is dat ook met persoonlijke groei en ontwikkeling. In het begin lijkt het veel en weet je nog niet waar te beginnen. Maar ik help je, geef aanwijzingen, stuur bij indien nodig. Zo groei je van bewust onbekwaam naar onbewust bekwaam… Je hoeft er niet eens meer over na te denken het gaat vanzelf. Geluk is een keuze lieve mensen, kies voor jezelf*