Selecteer een pagina

Laat ik beginnen met te schrijven dat ik het ongelofelijk moedig vind, dat deze mooie mensen, mijn prachtige klanten, hun meest kwetsbare verhaal hier willen delen. Zonder hen kon ik dit fantastische werk niet doen. Dus voor alle schitterende sterren hieronder, Dank jullie wel, voor altijd in mijn hart!

I love being a coach for stars, for You.
Ik hoop dat het lezen jou en andere mooie mensen kan raken door wat een aantal van mijn mooie klanten hier delen. Ik hoop dat jij en zij zich in stukjes herkennen en dat het jou (ja, ik heb het echt tegen JOU) kan helpen om een eerste stap naar jouw eigen geluk te zetten en een afspraak met mij te maken.
Ik breng met alle liefde de Vreugt ook in jouw leven. Lees hieronder maar wat er te “winnen” is.
En wat heb je dan eigenlijk nog te verliezen….?

Hidde, 29, een hooggevoelige en getalenteerde man. Hij kwam bij mij binnen met een aantal opgeplakte labels van de maatschappij. Adhd heeft hij kunnen omzetten in zijn authentieke hooggevoeligheid. Belangrijkste dingen die hij heeft geleerd tijdens ons werken samen is Vertrouwen in hem zelf. Hij is zelfverzekerder en veel meer bewust geworden. Ook vertelt hij als ik hem kort interview dat hij vooral erop let niet meer in te vullen wat een ander denkt en hoeveel fijner dat is vooral voor hem zelf. Hij vertelt zelf dat het werken met mij hem ook heeft geleerd om zijn emoties beter te begrijpen en hoe belangrijk het is om er goed mee om te gaan. Niet wegduwen, maar leren wat het je vertelt over jezelf. Wat een emotie precies is en hoe de verschillende emoties in je lijf aanvoelen is een belangrijk begin. Wat het hem ook heeft opgeleverd is dat hij anderen en zichzelf beter begrijpt. Dit schrijft hij zelf.

De grootste aanleiding dat ik jou had benaderd, (met dank aan mijn lieve zus Femke, die jou kon aanbevelen) was omdat ik helemaal uit balans was. Intens verdriet omdat mijn relatie op zijn kop lag door oorzaken die ik niet kon begrijpen. Ik riep al jaren dat ik graag met iemand wou praten over alles, mijzelf, het verleden en het leven etc. Toen ik je opbelde en je stem voor het eerst hoorde, kon je me al tot rust brengen en voelde ik al dat jij degene was die mij kon helpen. Ik weet nog dat je op het einde van het gesprek precies wist te zeggen wat ik nodig had ‘’Wat moedig dat je mij belt en dit wilt doen om je relatie te redden’. Ik schoot vol van emotie en moest na afloop ervan huilen.
Toen ik je voor het eerst ontmoete, voelde ik al meteen een goede klik en de band groeide per bezoek sterker en sterker.

Volgens mijn beste maat/soulmate/broer Sander, mocht ik van geluk spreken dat ik deze klik met je had. Hij had namelijk jaren nodig, om eindelijk iemand te vinden waar hij een goed gevoel bij had.
Wij kunnen elkaar aanvoelen op een heel ander niveau! Dat was soms best heftig, maar ook weer heel fijn. Dit is lastig om aan anderen uit te leggen omdat zij niet weten hoe dat is. Niet iedereen is zo hoog gevoelig. Gelukkig mijn beste maat Sander wel en dat was fijn!

Soms wilde ik iets tegen je zeggen, maar was je me net twee seconden voor, omdat je al voelde wat ik voelde en je precies wist wat ik ging zeggen. Je kon mijn pijn voelen, mijn verdriet… Maar je zag ook hoe groot mijn hart is! Hoeveel ik hou van het leven en hoeveel ik altijd voor anderen over heb. Bevestigt hoe ik de kracht haal uit de natuur en dieren. Hoe we energie kunnen voelen van elkaar. Zoals kinderen en dieren dat automatisch doen. Een van de belangrijkste leermomenten, is dat ik al mijn emoties moet leren te voelen en niet weg moet drukken. Soms betrap ik me erop dat ik dat niet bewust doe en dan probeer ik ze alsnog op een later moment te voelen zodat het oplucht en verwerkt wordt.
Ik heb nog zoveel te leren over mijzelf en het leven, maar die uitdaging vind ik juist fijn, zeker als ik kijk waar ik al sta op de leeftijd van 29 jaar!
Sommige zeggen wel eens “Ik heb nu een betere kijk op het leven”, maar ik kan nu zeggen dat ik een betere kijk heb op mijzelf!
Meer zelfvertrouwen, meer bevestiging op wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Dat ik nog veeeeeel meer in mijn mars hebt, dan ik er nu uit haal. De training van Esther heb ik persoonlijk van eigen geld moeten betalen, maar iedere euro was het meer dan waard!
Ik ben zeker nog van plan vaker te komen in de toekomst, anders zou ik je zelfs missen. Ik hoop dat mijn verhaal leuk was om te lezen.
Ik hoop je snel weer te zien Esther.

Geschreven door Denise, 35, getrouwd met Deef 35 en 2 dochters, Isabel 5 en Charlotte 3, december 2016
Zij kwam bij mij toen ze herstellende was van een kwaadaardige tumor aan haar oor. Toen ik haar vroeg een referentie te schrijven, stuurde ze me “het is bijna niet te beschrijven wat jij voor me hebt gedaan en doet. Dit is wat zij heeft ervaren:
Via via kwam ik in contact met Esther. In de kennismaking voelde ik een klik en had ik vertrouwen. Vertrouwen dat ze mij kon helpen. Zij heeft mij geholpen en gesteund in een hele moeilijke periode voor mij en mijn gezin.

Van de een op andere dag kregen we te maken met een enorme angst. Een angst die mij/ons deed bevriezen. Ik wist al snel dat ik deze angsten moest gaan relativeren en wilde handvaten om verder te kunnen. Alleen hoe?

Esther heeft mij niet alleen deze handvaten gegeven, samen met haar ben ik mijn angst onder ogen gekomen, heb ik het benoemd. Ze heeft mij geleerd de angst om te buigen in positiviteit, vertrouwen en kracht. Ook heeft zij mij nog meer bewust gemaakt. Ik ben in een relatief korte tijd veel dingen in het leven anders gaan zien en benaderen. Hierdoor heb ik een voorsprong.
Esther brengt vreugt in mijn/ons leven! xxxx

Ze voegt er nog aan toe, Esther, het is niet veel maar rechtstreeks uit het hart. Ik heb een beetje het idee dat ik je tekort doe met dit stukje. Omdat ik het toch niet in woorden kan uitdrukken.

Lieve Denise, het is geweldig, dank je wel, ik weet zeker dat dit ook andere mensen kan raken, waardoor ik mijn missie in het leven kan bereiken. Vreugde en geluk is bereikbaar voor iedereen die aan zichzelf wil werken.*

Geschreven door Marianne, 40+, 3 zonen, november 2016
Zij omschrijft zichzelf bij het starten van ons werk (begin 2015 tot de zomer en hervat eind 2015 tot begin 2016) samen als:
Onzeker, ontevreden, in eigen cirkeltje aan het ronddraaien, niet op mijn plek binnen het werk, slecht in mijn vel, al tijden weten dat ik het anders wil maar het lukt niet om veranderingen aan te brengen.
En zo omschrijft zij zichzelf nu:
Zelfstandig, zelfbewust, stralend, aan het genieten, baan die bij me past, studie afgerond, groei.

Lieve Esther,

Wat ben ik blij dat ik jou heb mogen leren kennen en dat jij een stuk met mij mee hebt willen wandelen op mijn pad. Eigenlijk wist ik niet zo goed meer wat nu mijn eigen pad was. Ik had de neiging om steeds met een ander mee te wandelen, aan te haken. Ik paste me feilloos aan en wist niet meer wat ik zelf belangrijk vond en welke kant ik zelf uit wilde.

Jij stimuleerde me om op mijn eigen pad te gaan wandelen en te ervaren dat dat prima is. Je leerde me dat het fijn is om ‘echt en puur” te zijn en dicht bij mezelf te blijven. Voelen, in evenwicht komen. Niet alles met verstand beredeneren, maar samen met mijn hart, lijf en ziel in harmonie brengen.

En JOEPIE, wat stimuleerde jij mij bij alle stappen die ik heb gezet, nieuwe inzichten die ik kreeg en ook om die successen te vieren en ervan te genieten. Wat stond jij achter mij en wat sterkte me dat! Je liet me inzien dat er geen lastige situaties zijn, dat je er anders naar kunt kijken, dat ik niet zo streng hoef te zijn voor mezelf en bovenal dat ik prima ben zoals ik ben.

De spiegel die je me hebt voorgehouden was soms confronterend maar altijd vanuit een goed hart en loog nooit. Ik zag voorheen meestal een “rol” als ik in de spiegel keek, de rol die ik me voor die situatie had aangemeten. Een kameleon zoals jij zo mooi zei. Nu zie ik mezelf en het is fijn om mezelf te zijn. Dank je wel Esther, je bracht letterlijk Vreugt in mijn leven!

Geschreven door Gwen, 41 jaar, november 2016

Gwen is moeder van 2 dochters 11 en 9 en getrouwd. Ze wonen in Nesselande en Gwen is al jaren een vriendin. In het dagelijks leven is zij tegenwoordig juf op een tweetalige basisschool in Rotterdam. Na jaren vol overgave te hebben gewerkt, is zij vorig jaar na een flinke psychose in een depressie gekomen. Omdat we bevriend zijn, heeft ze in eerste instantie geprobeerd om hulp op andere plekken te zoeken. Toen dit geen of niet het gewenste resultaat had, spraken we toch af om te kijken of ik haar kon helpen. Haar beleving:

Lieve Esther,

Omdat wij elkaar al heel wat jaartjes kennen was ik altijd huiverig om professionele hulp bij je te zoeken. Toen ik vorig jaar in een diepe depressie raakte, medicijnen slikte die ik niet wilde slikken en niet de juiste psychische zorg in de reguliere gezondheidszorg kon vinden, heb ik me toch open gesteld voor jouw professionele hulp.

Je voelt mensen aan, er valt bij jou niets te verbloemen. Esther, je hebt en maakt altijd tijd voor je cliënten.
Door woorden prik je heen en je geeft eerlijke en open feedback. Met deze feedback geef je ook gelijk handvatten om je gedachten/ gevoelens positief te gebruiken. Je helpt mij te voelen wat ik voel, leert me te zijn wie ik ben en laat me dingen durven die ik eigenlijk niet durfde. Je leert mij dat ik er mag zijn, helpt me van mezelf te houden en te beseffen dat als iets puur, echt en authentiek is, het nooit fout kan zijn. Je leert me niet alleen te luisteren naar mijn hoofd, maar vooral ook naar mijn lichaam, hart en ziel. Iets wat ik al heel lang niet meer deed. Doen waarvan je denkt dat het van je verwacht wordt maar niet bij je past is voor mij (bijna) verleden tijd. Wat ben ik blij dat jij me weer terug brengt naar mezelf. Daar word je toch een stuk gelukkiger van. En daar ben ik enorm dankbaar voor.

Geschreven door Patrick, 43 jaar, september 2014

Patrick is al 20 jaar zelfstandig ondernemer en vanaf 2012 coach ik hem. In de eerste instantie met de focus op zijn bedrijf en hem als ondernemer, later vooral ook in verdere persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor is hij niet alleen meer effectief geworden als manager en leidinggevende, waardoor zijn bedrijfsresultaat groeide, maar ook als persoon heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt waardoor hij meer levensgeluk kan ervaren. Hij schrijft over ons werk samen:

Esther, ik ben zeer gelukkig dat ik je heb leren kennen in mijn chaotische leven. Je bent een warme, serieuze, pittige, liefde-en begripvolle dame. Je manier van werken is zeer pakkend en heeft mij dichter bij mezelf gebracht. Het leren houden van jezelf, waardoor je meer liefde hebt te geven is voor mij een verademing geworden. Het leren vertrouwen en delen met mensen om mij heen zonder mijn woorden en gedrag in een weegschaal te leggen door middel van jouw ijsbergen heeft mij mooie dingen gebracht. Ik ben duidelijk voor mijzelf als voor de mensen om mij heen. De mist om mijn toekomst trekt op en er komt een mooie geplande reis tevoorschijn, de manier om deze te maken is duidelijk en dichtbij mijn kwaliteiten (ik), waardoor mijn ambities dichtbij en tastbaar worden met enorm veel energie die vrij komt.

Lieve Esther ik ben je dankbaar voor alles wat je voor mij doet en wat we nog gaan doen om een nog mooier persoon te worden.

Geschreven door Jane, oktober 2014

Jane is een vrouw eind 40, zij is getrouwd met een succesvolle ondernemer en moeder van 2 zoons, toen zij dit schreef, werkte we 5 maanden samen en dit is wat ze schrijft:

Lieve Esther,
Ik kwam een paar maanden geleden bij je omdat ik regelmatig tegen situaties aanliep waarbij ik mij onzeker of onprettig voelde. Vooral die onzekerheid wilde ik graag oplossen zoadat ik die niet op onze opgroeiende kinderen zal overbrengen.

Inmiddels enkele maanden verder weet ik dat ik niet moet wachten tot de situatie wijzigt, want dat gebeurt niet.
Situaties, ook die waarin ik mij niet prettig voel, ontstaan doordat ik dat ook door “niets doen” of door “verkeerde” signalen heb toegelaten. Dus als ik iets wil veranderen, moet ik daar ook een bijdrage aan leveren door me anders op te stellen.

Ik ben er nog lang niet, maar het besef dat andere ingrediënten een andere uitkomst creëren, helpt al enorm. Bewustwording is een sleutelwoord. Dank je wel daarvoor.

Geschreven door Marita, 28 jaar, oktober 2014

Marita is een zeer jonge en talentvolle jongedame waar ik sinds mei 2013 mee samenwerk. Zij werkt in een zeer succesvol horecabedrijf en heeft daar een leidinggevende functie en is mede door haar ontwikkeling inmiddels flink doorgegroeit.
Dit schrijft ze over onze samenwerking:

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Esther heb leren kennen. Ze heeft me zo veel over mezelf geleerd en kan me nog zoveel meer leren.
Voorheen kon ik zo boos op mezelf zijn, omdat ik niet deed wat ik “moest” doen. Ik was enorm gefrustreerd wat op mij verlammend werkte. Dat was een neerwaartse spiraal waar ik zelf maar niet uit kwam en waar ik de juiste hulp maar niet voor kon vinden. Tot ik Esther ontmoette!
Dankzij haar begrijp ik nu waarom ik de dingen deed (en doe) zoals ik deed.
Ik ben nu liever voor mezelf. De vele tools die Esther me heeft geleerd hebben positief effect op meerdere vlakken in mijn leven.
En het mooiste is dat ze me laat genieten van dit hele groeiproces!

Geschreven door Monique, 39 jaar, augustus 2014

Monique is een dynamische vrouw. Zij heeft 2 dochters, werkt (inmiddels) deeltijd en is getrouwd met een succesvolle ondernemer in Rotterdam.
Zij worstelde met de balans tussen gezin en eigen ontwikkeling en ook in haar relatie op zoek naar ideaal evenwicht.
Ik werk inmiddels bijna 3 jaar met haar samen, de eerste tijd zeer(2012) intensief, tot 2014 nog af en toe. Dit schrijft ze:

2,5 jaar geleden stond ik op een punt dat ik niet wist hoe, wat en waarheen.. Bij alle vragen die je aan mij stelde, kon ik alleen maar mijn schouders ophalen en antwoorden: Ik weet het niet..
Esther heeft mij geleerd wat aangeleerde en meegekregen patronen in je leven met je doen en hoe je deze kan doorbreken waardoor er een nieuwe wereld open gaat.
Een wereld van mensen vol liefde die er voor je willen zijn als je het maar toelaat.
Mijn leven is 360 graden omgedraaid maar ten goede. Ik sta voor mezelf, ik durf mijn grenzen aan te geven, heb geleerd als je ergens je positieve energie insteekt dat er dan heel vaak positieve energie terugkomt waardoor je steeds meer energie krijgt.
En nog heb ik zo mijn momenten en mijn dingen waar zij mij een andere kijk op weet te geven waardoor het verbetert of wel gaat werken.
Kortom altijd een luisterend oor, ze is er altijd en dat is heel fijn voor iemand die altijd heeft gedacht.. Ik kan het wel alleen…

Geschreven door Ronald, 38 jaar, november 2014

Ronald was 35 toen hij bij mij kwam. Zelfstandig ondernemer en Vader van 2 kindjes en op dat moment in scheiding. Inmiddels is hij gelukkig hertrouwd en opent zijn bedrijf binnenkort de 4e vestiging. Hij heeft 1,5 jaar met mij samengewerkt op regelmatige basis en af en toe maken we nu nog een afspraak. Dit schrijft hij:

Ik was volledig blind voor alles wat met “ontwikkelen” te maken had. Ik kende Esther nog via een andere werkgever in het verleden en toen we elkaar spraken, dacht ik, nou, misschien knap ik daar een beetje van op.
Ik zag het niet meer zitten, mijn droom in puin. In scheiding met de vrouw waarmee ik dacht oud te worden, te weinig tijd voor mijn kindjes en te weinig tijd en visie om met mijn bedrijf te bedenken waar ik heen wilde.

Esther gaf me binnen het jaar dat we intensief samenwerkten een beeld van wie ik nou eigenlijk was, waar mijn talenten lagen en waar ik als mens nou eigenlijk blij van werd. Ze leerde me naar mezelf te kijken en te handelen naar de informatie die ik had. Gaf me tools om te groeien en te gebruiken in het dagelijks leven en om meer succesvol te zijn. Ik begrijp nu hoe het werkt. Mijn hoofd, mijn hart, weet wanneer ik naar welke gedachten en gevoelens kan luisteren. Ik kies.
We stelden doelen en ik leerde hoe ik mijn hulpmiddelen en valkuilen herkende om zo de doelen te behalen. Deze formule pas ik nu toe op alles wat ik wil behalen en het werkt. Inmiddels is er balans in mijn leven, ben ik gelukkig in mijn nieuwe mooie relatie en heb ik tijd voor mijn prachtige kinderen. Met mijn bedrijf heb ik mooie stappen gemaakt en groei ik nog steeds verder. Ik raad iedereen aan om aan de slag te gaan en De Vreugt in je leven maar ook zeker in je bedrijf te brengen.